Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται -εκτός της Ελλάδας- και η Πολωνία καθώς έχουν προκηρυχθεί εκλογές για τις 25 Οκτωβρίου, με το βασικό σύνθημα των κομμάτων εξουσίας να είναι... μην γίνουμε σαν την Ελλάδα!

Στο προεκλογικό σποτ του το κυβερνών κόμμα PO χρησιμοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα ως παράδειγμα προς αποφυγή και καλεί τους Πολωνούς να μην ψηφίσουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης PiS για να μην πάθουν τα ίδια.

«Ο δρόμος προς την ελληνική τραγωδία» είναι ο τίτλος του σποτ όπου τονίζεται δείχνοντας ουρές από τράπεζες: «Όταν ��ι πολιτικοί δίνουν ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, μην υπολογίζεις σε ελληνικές διακοπές, αλλά μάλλον στην ελληνική τραγωδία».

«Οι Έλληνες εξαπατήθηκαν από τους πολιτικούς οι οποίοι τους υποσχέθηκαν μία ζωή πάνω από τις οικονομικές τους δυνατότητες, δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν να εξαπατήσει τους Πολωνούς με τις υποσχέσεις του» τονίζει τo PO κάτω από το βίντεο.

Η απάντηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν άμεση με δικό του βίντεο με τίτλο «Η Εύα Κόπατς (σ.σ.: νυν πρωθυπουργός) οδηγεί την Πολωνία σε ελληνική τραγωδία».

Στο βίντεο τονίζεται ότι το PO τάσσεται υπέρ της ένταξης της Πολωνίας στη ζώνη του ευρώ και υπογραμμίζεται ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στη φτώχεια τους Πολωνούς.

«Ποιος λοιπόν κάνει την Πολωνία μία δεύτερη Ελλάδα;» τονίζει το PiS.