​Επιβεβλημένη θεωρεί τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων δυνάμεων με ευρωπαϊκό προσανατολισμό στη διακυβέρνηση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές, διότι δεν τις αντέχει η ελληνική κοινωνία.

«Παλιότερα είχαμε τα Ζάππεια της ΝΔ. Λαϊκισμός. Και μετά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Πάλι λαϊκισμός και παροχολογία. Δεν αντέχει άλλο η κοινωνία, η χώρα και η πολιτική ζωή του τόπου νέα υποσχεσιολογία. Πρέπει λοιπόν να μην βγει κανένας από τις ευθύνες του» πρόσθεσε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η σύγκλιση των δυνάμεων της ανανεωτικής Αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας γίνεται πραγματικότητα, καθώς ο τόπος χρειάζεται ένα προοδευτικό μεταρρυθμιστικό πόλο, που θα μπορέσει να προχωρήσει τις αλλαγές με γνώση όραμα και σχέδιο. Η τρίτη θέση θα γίνει η αφετηρία ώστε να αποτελέσει την αναγέννηση του συγκεκριμένου χώρου».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ.Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι η «λαϊκίστικη Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ούτε καν να διαχειριστεί τις δύσκολες καταστάσεις», τονίζοντας ότι θα έπρεπε μια κυβέρνηση με κύριο κορμό κόμμα της Αριστεράς να έχει το συγκεκριμένο ζήτημα ως προτεραιότητα.

«Αντί αυτού τι είδαμε; Κανένα σχέδιο, αυταπάτες. Οι χθεσινές δηλώσεις της πρώην υπουργού είναι χαρακτηριστικές αυτών των αντιλήψεων», σχο��ίασε.