​Τα λάθη που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, παραδέχθηκε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης, μιλώντας στα Παραπολιτικά, 90,1.

«Κυβερνούσαμε υπό περιορισμό, λόγω και των περιορισμένων οικονομικών», είπε ο κ. Βούτσης, πρόσθέτοντας ότι η διακυβέρνηση μιας χώρας είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολη, πόσο μάλλον για τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχε εμπειρία.

Πάντως ο κ. Βούτσης έκλεισε την πόρτα στα μούτρα του κ. Μεϊμαράκη και στα καλέσματά του για μια μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία. Πάντως τόνισε ότι η χώρα δεν μπορεί να μπει σε νέο γύρο εκλογικών αναμετρήσεων και πρόσθεσε ότι είναι παθολογία της Δημοκρατίας να χρειάζεται μια τερατώδης πλειοψηφία για να εφαρμοστούν κάποια πράγματα.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ότι στόχος του κόμματός του είναι η αυτοδυναμία, ενώ αναφερόμενος στον Παναγιώτη Λαφαζάνη τον χαρακτήρισε συνεπή, σημειώνοντας ότι διαχώρισε τη θέση του από το κόμματα, καθώς είχε εναλλακτική πρόταση για το νόμισμα και τη διαπραγμάτευση.

Πιο αυστηρός τέλος ήταν με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι το πολιτικό μοτίβο που χρησιμοποιεί είναι καταστροφικό.