Αρχικά τον αποκαλούσε σύντροφο και δεχόταν την τελευταία θέση στο υπόλοιπο Αττικής. Μετά, ήρθε το «κόψιμο» του από τις λίστες και… ξεσπάθωσε κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ!

«Αυτό που καλούνται οι Έλληνες στις 20 Σεπτεμβρίου είναι να νομιμοποιήσουν το κοινωνικ�� ολοκαύτωμα του τρίτου μνημονίου» είπε ο Αλέξης Μητρόπουλος στον ΑΝΤ1, κάνοντας λόγο για τις «πιο παράξενες και ανήθικες εκλογές, που πλήττουν τον πυρήνα της λαϊκής κυριαρχίας».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι σε αυτές τις εκλογές ο λαός καλείται να ψηφίσει κόμματα «τα οποία έχουν υποχρεωτικά ως πρόγραμμα το μνημόνιο και αυτό πλήττει τις αρχές της Δημοκρατίας».

«Δεν μπορεί η νεολαία μας να συναινέσει στην κατάργηση του ΕΚΑΣ και των επικουρικών συντάξεων των παππούδων της» πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος.

Ο ίδιος, έκανε λόγο για σχέδιο σπίλωσής του εκ των έσω στην Κουμουνδούρου, ενώ το σχόλιο του για τη διαπραγμάτευση ήταν αρκετά καυστικό με τον ίδιο να λέει πως «πήγαμε σαν τα πρόβατα στη σφαγή».

Αναφερόμενος στα όσα είπε προτρέποντας σε ψήφο στο ΚΚΕ, τόνισε ότι προέτρεψε να στηρίξουν όσοι επιθυμούν την «εντιμότερη και συνεπέστερη δύναμη πολιτικά, που είναι το ΚΚΕ».

Ο ίδιος, πάντως, δεν θέλησε να απαντήσει τι θα ρίξει στην κάλπη λέγοντας πως «η ψήφος είναι μυστική».