​Σφοδρή επίθεση στους πρώην «συντρόφους» του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο οικονομολόγος και υποψήφιος με τη Λαϊκή Ενότητα, Κώστας Λαπαβίτσας, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι το πρώην κόμμα του πλέον δεν έχει καμία διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα, «αν στις 21 Σεπτεμβρίου θα ήθελε να δει τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ νικητή των εκλογών», ο κ.Λαπαβίτσας μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε «όποιος βρει ποια είναι η διάφορα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να το πει και σε εμένα», τονίζοντας ότι μετά τις εκλογές θα υπάρξουν «τερατογενέσεις».

«Δεν υπάρχει διαφορά και περιμένω να δω τερατογενέσεις μετά τις εκλογές», είπε με νόημα, επισημαίνοντας πως δεν πιστεύει τις διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «δεν θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ».

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να προετοιμαστεί», τόνισε ο κ.Λαπαβίτσας, επαναλαμβάνοντας το θέμα της επιστροφής στο λαϊκό νόμισμα. Σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, «υπάρχει πολιτική και λαϊκή βούληση, αλλά και τεχνική προετοιμασία» για την επιστροφή στη δραχμή.

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, ο κ.Λαπαβίτσας είπε χαρακτηριστικά «Αυτές οι δημοσκοπήσεις …δεν είναι και οι πιο αξιόπιστες. Το 62% του λαού (δηλαδή το δημοψήφισμα του Ιουλίου), στη μόνη δημοσκόπηση που είχε πραγματικά βαρύτητα εί��ε "όχι" στο ευρώ».