​Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, δίνει νέα δημοσκόπηση της “Metron Analysis” που θα δημοσιευτεί αύριο Σάββατο στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές τι θα ψηφίζατε;», Νέα Δημοκρατία απαντά το 24,0%, ενώ ΣΥΡΙΖΑ λέει το 23,4%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,2%, η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το ΠΟΤΑΜΙ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ και η Ένωση Κεντρώων με 4.0% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,4%. Εκτός Βουλής μένουν, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες,αφού συγκεντρώνουν ποσοστό μικρότερο του 3% και πιο συγκεκριμένα 2.0%.

proti.jpg

Η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 9,5%, ενώ άλλο κόμμα απαντά το 3,1%.

Ανάλογη εικόνα διαμορφώνεται και στην εκτίμηση ψήφου, με τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 0,8%. Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 30,4%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζει 29,6%. Ακολουθούν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή που ισοψηφούν με 6,5%, το ΠΟΤΑΜΙ με 6.0 %, η Ένωση Κεντρώων με 5,1 %, το ΠΑΣΟΚ με 5.0%, η Λαϊκή Ενότητα με 4,3 % και οι ΑΝΕΛ με 2,6%.

defteri.jpg

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, στην ίδια δημοσκόπηση, έχουν και οι μετακινήσεις ψηφοφόρων μεταξύ των κομμάτων, γεγονός που φανερώνει την ρευστότητα του πολιτικού κλίματος.

Πρώτος σε δημοτικότητα εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Β.Μεϊμαράκης με θετικές και μάλλον θετικές απόψεις 47.0% και ακολουθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με 43.0 %. Ακολουθούν ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σ.Θεοδωράκης με 41%, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ.Γεννηματά με 33.0 % , ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος με 25.0%, ο γγ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας με 23.0%, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας B.Λεβέντης με 17.0% και ο γγ της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκος με 10.0%.

ARXIGOI22.jpg

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 72.0% κρίνει αρνητικά τον οκτάμηνο απολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ergo.jpg

Οκτώ στους 10 Έλληνες, τάσσονται σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, ενώ το 16% ζητά την επιστροφή στην δραχμή.

TELIKI.jpg
NIOW.jpg