​Οι σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στην ΕΡΤ πως «στο Ποτάμι είμαστε με τους περισσότερους, είμαστε με την κοινωνία, είμαστε με τον κόσμο της εργασίας. Δεν είμαστε με τις συντεχνίες και με τα συμφέροντα που κρατούν γονατισμένη τη χώρα. Αυτή είναι η διαφορά μας με τα άλλα κόμματα. Το πρώτο πράγμα που ζητήσαμε στη Βουλή, ήταν να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής πολιτικής – media – τραπεζών», προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου επιτέθηκε στον Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι πρόκληση να παριστάνει τον πολέμιο της διαπλοκής, ο πρόεδρος του κόμματος που φτιάχτηκε κατ' εντολή συγκεκριμένων συμφερόντων».

Νωρίτερα, ο κ.Θεοδωράκης αναφερόμενος στα ζητήματα διαπλοκής ανέφερε ότι «υπάρχουν κάποιοι, που έχουν εμμονές μαζί μου. Τους συμβουλεύω, επειδή έχουμε ακόμα 15 μέρες μέχρι τις εκλογές, να τις αφήσουν στην άκρη. Γιατί μπορούμε κι εμείς να πετάμε εύκολα λάσπη. Δεν το κάνουμε».

«Επειδή λοιπόν τα δρομολόγια του καθενός στην κοινωνία, στα γραφεία των εκδοτών, στα γραφεία των επιχειρηματιών και στα γραφεία των εργολάβων είναι συγκεκριμένα, θα παρακαλούσα κάποιους από την παρέα του ΣΥΡΙΖΑ, να σκεφτούν πολύ αν θα επιτεθούν ξανά στον Σταύρο Θεοδωράκη και στο Ποτάμι» είχε δηλώσει ο ίδιος.