​Μπορεί ο κύριος Αλέξης Μητρόπουλος να έχει τα δικά του βάσανα, αγωνιώντας για το αν θα μπει τελικά ή όχι στις λίστες της Κουμουνδούρου, ωστόσο στον ΣΥΡΙΖΑ ήδη μιλούν για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη τόνισε την Δευτέρα πως το κόμμα της θα υλοποιήσει τη συμφωνία, προσθέτοντας ότι αυτή είναι μια δέσμευση, που έχει αναλάβει o ΣΥΡΙΖΑ, από την ώρα της ψήφισης της συμφωνίας.

«Είμαστε σταθεροί σε αυτό που αποφασίσαμε και διατυπώσαμε. Δεν χρειάζεται κάποιος να υιοθετεί κάτι, το οποίο ξέρει ότι πρέπει να το κάνει. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι έπρεπε να γίνει αυτή η συμφωνία, εμείς ήμασταν οι πρώτοι που το λέγαμε αυτό», ανέφερε στον Βήμα FM.

Σε ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, η κα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι «δεν θα επαναφέρουμε εμείς στο προσκήνιο όλο το παλιό σύστημα, το οποίο έφερε τη χώρα μέχρι εδώ». «Ο κ.Καμμένος διαχώρισε τη θέση του εγκαίρως. Όταν λέμε είμαστε εγγυητές, είμαστε εγγυητές για τη Δημοκρατία, για την έξοδο από τα μνημόνια. Αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε με πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες ιδεολογικά και με επιλογή ακολουθούν αυτή την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική και ταυτίζονται με τους δανειστές και πολλούς από αυτούς που εκβίαζαν τη χώρα», είπε.

Η κα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ψέματα στον ελληνικό λαό, διαβεβαιώνοντας, ότι το κόμμα είχε ένα πρόγραμμα, το οποίο παραμένει στους στόχους του στις βασικές του κατευθύνσεις. «Είναι άλλο πράγμα λέω ψέματα και άλλο πράγμα κάνω τακτική υποχώρηση», κατέληξε.