Ένα ξέσπασμα οργ��ς στο οποίο πέταξε το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα επεφύλασσε ο Αλέξης Μητρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι δεν θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κι αν τεθεί εκτός ψηφοδελτίων ενώ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση ο ίδιος και να ξεκαθαρίσει εάν θα είναι ή όχι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχει σχέδιο απαξίωσής μου που δεν θα ανεχθώ. Δεν θα αφήσω κανένα μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ να με σπιλώσει μέσα από αυτή την αθλιότητα» είπε ο κ. Μητρόπουλος, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Τι θα πω στη μάνα μου την Επονίτισα;». Στη συνέχεια, τόνισε ότι η ιστορία σχετικά με τη φοροδιαφυγή που τον αφορά έχει να κάνει με το έτος 1999 και πως η εταiρεία και ο ίδιος εισέ��ραξε το ποσό.

«Ουδέποτε εισπράχθηκε το ποσό από εμένα αλλά από το γραφείο μου. Από εδώ μέσα ή θα φύγω φοροφυγάς και θα σταματήσω την πολιτική μου καριέρα ή θα φύγω αθώος» είπε ο κ. Μητρόπουλος, ο οποίος πέταξε το μπαλάκι στον πρωθυπουργό σχετικά με την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες εκλογές, λέγοντας ότι «ο Τσίπρας έχει δημοσκοπήσεις που με δείχνουν και πάλι πρώτο στην περιφέρειά Αττικής».

Αναφερόμενος στην συνομιλία του με τον κ. Νικολούδη, ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε ότι αντιλήφθηκε την ύπαρξη στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να τον σπιλώσουν, ενώ στη συνέχεια επικαλέστηκε τον κ. Βούτση που είπε ότι η διαφορά τους είναι «ιδεολογική και όχι προσωπική» για να προσθέσει ότι αυτά που έχει πει ο ίδιος «είναι παιδική χαρά σε σχέση με όσα γράφουν στην επιστολή τους οι ”53”».

Συνεχίζοντας, δήλωσε έτοιμος να στηρίξει το νέο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ «παρότι, αν και ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τη μάχη, δεν κάλυψε τις προσδοκίες μου γιατί δεν πετύχαμε στις διαπραγματεύσεις» ωστόσο ξεκαθάρισε πως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ασκεί κριτική στον Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει επεξεργαστεί κάποια «εναλλακτική πολιτική λύση», αφήνοντας το θέμα ανοικτό μετά τις όποιες αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα.