«Φέραμε μια συμφωνία η οποία δίνει πολλές δυνατότητες και τώρα χρειαζόμαστε μια καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε παρακάτω» δηλώνει ο Νίκος Παπάς σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, όπου σημειώνει πως «τιμήσαμε και αξιοποιήσαμε την ψήφο του λαού».
«Η κυβέρνηση της Αριστεράς ανετράπη εκ των έσω γι΄ αυτό πηγαίνει η χώρα σε εκλογές» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και προσθέτει: «Νομίζω ότι κανένας αριστερός κανένας προοδευτικός άνθρωπος δεν θα ήθελε να δει την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος με ένα πρόσωπο σκληρής δεξιάς και πρόσωπα τα οποία είχανε με φανατισμό υποστηρίξει πολιτικές απάνθρωπες».
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμη τη νέα νομοθετική ρύθμιση με την οποία παγώνει το θέμα των πλειστηριασμών, ενώ αναφορικά με τις μειώσεις στις συντάξεις ο κ. Παπάς δήλωσε: «Τον καιρό του μνημονίου ο ετήσιος λογαριασμός των συντάξεων μειώθηκε κατά 40%. Συνεπώς οι μειώσεις οι οποίες έχουν συμβεί από το 2010 μέχρι το 2014 ήτανε ραγδαίες. Αυτή τη στιγμή το μόνο που είχαμε ήταν μια μικρή αύξηση της εισφοράς, η οποία είναι και πλήρως ανταποδοτική διότι είναι η εισφορά υγείας η οποία αυξάνεται».