​Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα τάχθηκε ο τέως υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, διαψεύδοντας τις φήμες ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Παράλληλα, αναγνώρισε ότι δεν έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τόσες προεκλογικές υποσχέσεις, ενώ άφησε αιχμές για τη στάση της ηγεσίας στα εσωκομματικά.

«Θέλω να σας πω ότι μαζί με σας, μαζί με τον Αλέξη θα δώσουμε τη μάχη», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος από το βήμα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας τέρμα σε εκείνους που έλεγαν ότι κάνει δεύτερες σκέψεις για την υποψηφιότητά του, όντας μέλος της ομάδας των 53.

Αναφερόμενος στη φυγή στελεχών, ανέφερε: «παραμένουν σύντροφοι μας όσοι έφυγαν όπως ο Αντρέας Καρίτζης και αυτό πρέπει να το λέμε. Η δική μας κουλτούρα είναι πως φερόμαστε καλά σε ανθρώπους που δεν είναι στο κόμμα. Η κουλτούρα μας θα δοκιμαστεί από το πως μιλάμε. Με την προσπάθειά μας η Δημοκρατία να μην είναι άδειο χαρτί».

«Επειδή έχουμε στην πλάτη μας μια ήττα, πρέπει να δούμε τι έγινε λάθος. Δεν φτιάξαμε δημοκρατικό κόμμα. Ήταν πλήγμα που δεν έγινε συνέδριο. Πρέπει να υπάρξουν έμπρακτες κινήσεις γιατί αυτό σημαίνει συλλογική ηγεσία», πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς Τσίπρα και κατέληξε: «ο λαϊκισμός είναι επίσης κριτική για όλους μας. Αν δεν είμαστε Αριστεροί που εμμένουμε σε λύσεις, δεν θα προχωρήσουμε πολύ. Μπορούμε να απομονώσουμε ένα κομμάτι του μνημονίου. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε σε κάθε έναν υπουργό. Συλλογικά να δώσουμε τις μάχες».