Οι πρώτες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν, ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπαίνουν στην Βουλή, προκαλώντας την αντίδραση του κόμματος.

«Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και σε αυτήν την προεκλογική περίοδο επιχειρούν να προκαταλάβουν την κρίση των πολιτών, ειδικότερα σε σχέση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες», δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. «Τα παθήματα δεν φαίνονται να γίνονται μαθήματα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «ελάχιστοι μήνες έχουν περάσει από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές, όπου οι εταιρείες δημοσκοπήσεων σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου προπαγάνδιζαν συστηματικά ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα μπουν στη Βουλή» και επεσήμανε, ότι «διαψεύστηκαν όμως από την ίδια την πραγματικότητα και τους Έλληνες πολίτες».

«Ανάλογη στάση επέδειξαν και στην περίπτωση του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, όπου μέχρι την τελευταία στιγμή εμφάνιζαν οριακή τη διαφορά ανάμεσα στο "όχι" και στο "ναι" σχετικά με την αποδοχή του τελεσίγραφου των δανειστών. Διαψεύστηκαν και πάλι, και μάλιστα παταγωδώς. Και τώρα, σε αυτή την προεκλογική περίοδο εμφανίζονται να παίζουν το ίδιο "παιχνίδι" εντυπώσεων σε βάρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων» πρόσθεσε η κα Χρυσοβελώνη, καταλήγοντας «επισημαίνουμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών το καθορίζει ο ελληνικός λαός και μόνον, στην κρίση του οποίου έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που θα παίξουν ανάλογα προεκλογικά "παιχνίδια" σε βάρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα διαψευστούν παταγωδώς για ακόμα μια φορά».