​Επίθεση στους… «σωτήρες» και στις μονοκομματικές κυβερνήσεις εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την Βοιτωτία όπου βρίσκεται στα πλαίσια της προεκλογικής του περιοδείας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «πέρασαν οι εποχές που μονοκομματικές κυβερνήσεις και που "σωτήρες" μπορεί να έδιναν από μόνοι τους λύσεις. Απαιτείται από τ�� συνθετότητα των προβλημάτων, η οποία υπάρχει, την πολυπλοκότητα, να μπορούμε να συζητάμε οι πολιτικές δυνάμεις, να συνεννοούμεθα, να έχουμε την απαραίτητη συναίνεση και μετριοπάθεια για να βρίσκουμε τις λύσεις».

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ν.Δ, ξεκαθάρισε πως αυτή τη φορά το κόμμα του δεν θα υποσχεθεί στον λαό πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει:

«Η Νέα Δημοκρατία, ιδιαίτερα σε αυτή την προεκλογική περίοδο, δεν θα πλειοδοτήσει σε υποσχέσεις. Δεν θα δεσμευτεί για λύσεις, οι οποίες -όπως οι πολίτες γνωρίζουν- δεν μπορεί να υλοποιηθούν».

Δεσμεύτηκε ωστόσο, ότι θα συνεργαστεί «με όλους τους δημοκράτες, που έχουν άποψη, ανεξαρτήτως τι ψήφισαν, ανεξαρτήτως τι πιστεύουν, για να βρούμε τις λύσεις. Και οι πολίτε�� να αποκτήσουν και πάλι την εμπιστοσύνη τους συνολικά στο πολιτικό σύστημα».