​Μετά τις αιχμές του Παναγιώτη Λαφαζάνη εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, πως "κανείς δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα" και η Λαϊκή Ενότητα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, κατηγορώντας τον Προκόπη Παυλόπουλο για "ωμή και προκλητική παραβίαση του Συντάγματος".

«Η κλήση των αρχηγών σε σύσκεψη είναι υποχρεωτική και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε να την συγκαλέσει ανεξάρτητα από την διάθεση προσέλευσης κάθε αρχηγού», τονίζει ο πολιτικός σχηματισμός τ��υ κ.Λαφαζάνη.

Όπως καταγγέλλει στη συνέχεια, ο κ.Παυλόπουλος δεν μπορεί να είναι διεκπεραιωτής των αποφάσεων κανενός, ούτε εντολοδόχος οποιουδήποτε τρίτου.

«Οφείλει να υπερασπίζει το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες που αυτό προβλέπει, πράγμα το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έπραξε, ευθυγραμμιζόμενος με τις κυβερνητικές απόψεις» προσθέτει η Λαϊκή Ενότητα.

Καταλήγοντας, το κόμμα του κ.Λαφαζάνη εκφράζει την ελπίδα «να μην πράξει το ίδιο και με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, η οποία δεν πρέπει να ορισθεί νωρίτερα από την 27η Σεπτεμβρίου».