​Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, είχε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Περισσού, ο κ.Κουτσούμπας χαρακτήρισε κοροϊδία και σόου τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και επανέλαβε τη θέση του ότι το ΚΚΕ δεν παίρνει μέρος στις διαδικασίες των διερευνητικών εντολών, όχι μόνο γιατί, από θέση αρχής, δεν συμμετέχει σε τέτοιες κυβερνήσεις, αλλά και γιατί σήμερα δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης - ειδικού σκοπού, εκλογική ή άλλη - με βάση το σημερινό συσχετισμό και τη σύνθεση της Βουλής.

Παράλληλα, ο γγ του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι τα κόμματα αξιοποιούν την εντολή που παίρνουν, εις βάρος των υπόλοιπων κομμάτων, αφού με την κωλυσιεργία αυτή δεν δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας με το λαό, όπως θα γινόταν σε μια καθαρή προεκλογική περίοδο.

Ταυτόχρονα, ο κ.Κουτσούμπας, άφησε αιχμές για τη συνάντηση Λαφαζάνη με τον επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σ.Θεοδωράκη, επισημαίνοντας ότι στη διαδικασία των εντολών διερευνάται η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης και δεν διερευνώνται άλλα ζητήματα, όπως π.χ. ο εκλογικός νόμος τα οποία θα μπορούσαν να προταθούν και να συζητηθούν στη Βουλή το προηγούμενο διάστημα, όταν ο κ.Λαφαζάνης και άλλα στελέχη του κόμματός του ήταν υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.