Αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο βουλευτής της Χρυσής, Αυγής Νίκος Κούζηλος, ο οποίος βαρύνεται με το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης στην πολύκροτη υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

newego_LARGE_t_1101_54252658.jpg

Ειδικότερα, σύμφωνα με βούλευμα που εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες, διατάχθηκε η αποφυλάκιση του Νίκου Κούζηλου με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας του, της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, της υποχρεωτικής παράδοσης του διαβατηρίου του, της απαγόρευσης μετακίνησης με πλωτά ή εναέρια μέσα και της μη συμμετοχής σε κάθε είδους εκδήλωση του κόμματος της Χρυσής Αυγής, εντός και εκτός των γραφείων αυτής, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια με εξαίρεση την είσοδο και την παραμονή στο Κοινοβούλιο για την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων.

Την ίδια στιγμή, με άλλο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Εφετών, αποφυλακίστηκε και ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας της ΧΑ, Γιώργος Πατέλης, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα.

patelis_giwrgos__ipeithinos_nikaiasofrima.jpg

Ο Πατέλης βγαίνει από την φυλακή με την επιβολή των περιοριστικών όρων, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που δηλώνει μόνιμη κατοικία, της υποχρεωτικής διανυκτέρευσης στην οικία του, της μη απομάκρυνσής του από τον νόμο Αττικής και της μη χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων.

Πλέον στις φυλακές Κορυδαλλού από τα κοινοβουλευτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται μόνο ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος ενώ είχε αποφυλακιστεί, οδηγήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα πίσω στη φυλακή καθώς παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

lagos-xa.jpg

Yπενθυμίζουμε ότι η δίκη για την υπόθεση που διεξάγεται στην δικαστική αίθουσα των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού έχει διακοπεί λόγω καλοκαιριού και θα συνεχιστεί στις 9 Σεπτεμβρίου.