​Χωρίς να υπάρχει απαρτία και σε ζωντανή σύνδεση από το κανάλι της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε για ακόμη μια φορά ρεσιτάλ αμετροέπειας, απειλών και ευτελισμού στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής το μεσημέρι της Τρίτης, με ακροατήριο δύο μόνο βουλευτές την Ραχήλ Μακρή και τον Θανάση Πετράκο.

Η κα Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε για πολλοστή φορά στον πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποκαλώντας τον "δυστροπούντα", επειδή όπως είπε δεν απέστειλε στην Βουλή, τα πρακτικά της συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος.

Η πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φάμπουράρη ότι παρενέβη για να μην πιεστεί ο Γιάννης Στουρνάρας να καταθέσει για την υπόθεση Siemens!

«Όταν αποστέλλαμε τις κλήσεις για την εξέταση του κ. Στουρνάρα και σε αυτή την επιτροπή και την επιτροπή ΔΕΚΟ,σε τυχαία συνάντησή μου με τον κ.Φλαμπουράρη, μου είπε: "μην τον ζορίζεις" και του είπα, πως αυτό δεν το άκουσα και ενημέρωσα τον πρωθυπουργό κ.Τσίπρα, ο οποίος εξεπλάγη» είπε χαρακτηριστικά η κα Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας παράλληλα τον Γιάννη Στουρνάρα ότι ψεύδεται όταν επικαλείται φόρτο, αφού όπως είπε η Πρόεδρος της Βουλής, σύμφωνα με τα παραπολιτικά της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", ο κ.Στουρνάρας είναι στο σπίτι του στην Σύρο. Παράλληλα κατηγόρησε τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, ότι συμπεριφέρεται σαν να έχει μια ιδιότυπη ασυλία! Απείλησε επίσης με βίαιη προσαγωγή του κ.Στουρνάρα, την οποία όμως δεν μπορεί να κάνει, αφού δεν υπάρχει απαρτία στην συγκρότηση της επιτροπής.

Η κα Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην εφημερίδα «Αυγή», καταγγέλλοντας την ως "κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ", γιατί δημοσίευσε ένα κείμενο που φέρεται, όπως είπε να εκφράζει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε το κείμενο "πλαστό", γιατί όπως είπε δεν εγκρίθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε όμως η κα Κωνσταντοπούλου, το Προεδρείο της Κ.Ο. αποτελείται από τον Αλέξη Τσίπρα, την ίδια, τον κ. Μητρόπουλο, τον κ.Μπαλάφα και την κα Χαραλαμπίδου - που βρίσκεται πλέον στην ΚΟ του Λαφαζάνη- τον κ. Μαντά, τον κ.Aθανασίου, τον Βασίλη Χατζηλάμπρου και τους τρεις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους: τον κ.Φίλη, την κα Γεροβασίλη και τον κ.Πετράκο. Όπως κατήγγειλε η πρόεδρος της Βουλής, μετά την υπουργοποίηση της κας Γεροβασίλη, ανακοινώθηκαν δύο ...νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι (Σακελλαρίδης, Τριανταφυλλίδης), χωρίς ωστόσο αυτή η απόφαση να περάσει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ!

«Ποτέ δεν συγκλήθηκε ΚΟ που να καταργεί τον κ.Πετράκο και την κ Γεροβασίλη και να τους αντικαθιστά με τους κκ Σακελλαρίδη και Τριανταφυλλίδη. Επειδή κάποιοι μιλούν για δικτάτορες... Πρέπει να δούμε ποιοι είναι οι δικτάτορες και ποιοι μιλούν μονοπρόσωπα» πρόσθεσε

Η κα Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να αποδείξει ότι η ανακοίνωση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρεται εναντίον της, είναι πλαστή, αναφέρθηκε λεπτομερώς στις επαφές που είχε με όλα τα μέλη του προεδρείου. Επανέλαβε ότι πρόκειται για "ανυπόστατο και πλαστό έγγραφο" και ζήτησε την σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ότι θα δώσει εντολή να αντικατασταθούν τα μέλη που δεν παρίστανται και είπε ότι διαφορετικά θα πληρώσει βαρύ τίμημα..

«Θα πρέπει ο κ.Μαντάς να μας εξηγήσει τι διαδικασία είναι αυτή, να στοχοποιείται η πρόεδρος της Βουλής, που είναι μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ,στο όνομα μιας ΚΟ που δεν έχει συνεδριάσει… Λειτουργεί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και όχι της κοινοβουλευτικής ομάδας και αντιποιείται την εκπροσώπηση του προεδρείου και της ΚΟ, χωρίς καμία τέτοια εξουσία και χωρίς κανένα δικαίωμα» πρόσθεσε, κατηγορώντας κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν χαρτοπολεμικές ανακοινώσεις.

Η πρόεδρος της Βουλής κατήγγειλε επίσης, ότι η Νάντια Βαλαβάνη ως πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, της τηλεφώνησε και της ζήτησε να παραστεί σε αυτή τη συνεδρίαση και όταν όμως κάλεσε τον γραμματέα της Κ.Ο. κ.Μαντά, εκείνος αρνήθηκε να το δεχθεί. Μίλησε για «συστηματική παρεμπόδιση» και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του.

Απαντώντας στην επίθεση που δέχθηκε χθες από τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, Νίκο Αλιβιζάτο η κα Κωνσταντοπούλου είπε,ότι είναι τιμή της να της επιτίθενται πρόσωπα σαν τον κ. Αλιβιζάτο, ο οποίος αρνήθηκε να χαρακτηρίσει "αντισυνταγματικό" το μαύρο, που έπεσε στην ΕΡΤ.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα ο Γιάννης Στουρνάρας με επιστολή του απάντησε αρνητικά στην κλήση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο κ. Στουρνάρας εξήγησε ότι το πρόγραμμά του είναι επιβαρυμένο και παρέθεσε σειρά ημερομηνιών κατά τις οποίες είχε πει στην Πρόεδρο της Βουλής ότι είναι διαθέσιμος να παραστεί, αλλά όπως λέει δεν προσεκλήθη ποτέ!

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ