Την απάντησή του έδωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος στην εκπομπή του Mega σχετικά με τις αποφυλακίσεις των κρατουμένων μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τους δολοφόνους του 67χρονου στην Ύδρα, οι οποίοι έκαναν χρήση του εν λόγω νόμου και είχαν βγει από την φυλακή ένα μήνα πριν από την ληστεία!

Με την φράση ότι δεν μπορούν να μένουν ισόβια όσοι μπαίνουν στην φυλακή, υπερασπίστηκε το νόμο ο υπουργός.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, είπε ακόμα ότι το να βγαίνει κάποιος πιο σύντομα από την φυλακή δεν έχει αντίκρισμα σε τυχόν υποτροπή που θα ακολουθήσει. Επίσης, είπε ακόμα ότι «Το να εγκληματήσει κάποιος στην άδειά του δεν αφορά τον χειρισμό της δικαιοσύνης».

Ο κ. Παρασκευόπουλος αναφερόμενος σε σημερινά δημοσιεύματα χαρακτήρισε αναληθές ότι θα αποφυλακιστούν 3000 κρατούμενοι και ότι «αυτά τα γράφουν για να προκαλούν φοβίες στον κόσμο»».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το τελευταίο 5μηνο κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου αποφυλακίστηκαν 2.000 κρατούμενοι!

Όταν ρωτήθηκε αν είναι κρατούμενοι για βαριά εγκλήματα είπε ότι «Είναι και άνθρωποι με βαριές ποινές αλλά είχαν εκτίσει ένα μεγάλο μέρος της ποινής τους και οι περισσότεροι απολύθηκαν γιατί θεωρούνταν ακίνδυνοι αφού ή ήταν άρρωστοι ή είχαν κάποιου είδους αναπηρία».

Είπε ακόμα ότι οι διατάξεις υπήρχαν και στους νόμους που είχαν ψηφίσει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Για τις εκλογές είπε:

«Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό. Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση για να πράξει έργο».