Την χορήγηση τουλάχιστον 23 δισ. ευρώ στην Ελλάδα αποφασίζει το Eurogroup, το οποίο συνεδριάζει αυτή την ώρα ύστερα από την εισήγηση του Euroworking Group που προηγήθηκε σε θετικό κλίμα για την Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες επισημαίνουν επίσης ότι και οι τρείς θεσμοί (ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ) έκαναν θετική εισήγηση ως προς το αίτημα της Ελλάδας για ένταξη σε πρόγραμμα τριών χρόνων.

Άμεσα θα εκταμιευθούν 13 δισ. ευρώ από τα οποία τα 12,5 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν δανειακές υποχρεώσεις της χώρας, ενώ τα υπόλοιπα 0,5 δισ. για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σε δεύτερο χρόνο, αλλά άμεσα (και όχι δηλαδή με δάνειο-γέφυρα) θα χορηγηθούν άλλα 10 δισ. ευρώ με μοναδικό σκοπό την ενίσχυση των τραπεζών. Θα καταβληθεί προσπάθεια για την εκταμίευση ενός ακόμα σημαντικού ποσού που θα κατευθυνθεί αποκλειστικά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Κατά τις ίδιες πηγές, υπήρξαν διαφορετικές απόψεις ως προς τη λειτουργία του νέου Ταμείου και πως θα εκμεταλλεύεται τα περιουσιακά του ελληνικού δημοσίου.

Ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα, που συμφωνήθηκαν στην Αθήνα, ορισμένα μέλη επισήμαναν ότι είναι χαμηλά.