Με πρόωρες εκλογές ακόμη και μέσα στον Σεπτέμβριο προειδοποιούν συνεργάτες του Πρωθυπουργού αν το τρίτο Μνημόνιο ψηφιστεί απόψε από λιγότερους από 120 βουλευτές της συμπολίτευσης.

Η αποψινή κρίσιμη ψηφοφορία για το τρίτο Μνημόνιο κινδυνεύει να οριστικοποιήσει το σχίσμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, καθώς ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, προανήγγειλε τη δημιουργία κόμματος και ανακοίνωσε την δημιουργία πολιτικής κίνησης μαζί με 12 ακόμη στελέχη.

Μάλιστα ο επικεφαλής της αριστερής Πλατφόρμας χαρακτήρισε «μεταβατική» τη σημερινή κατάσταση και έριξε το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Το κίνημα του Παναγιώτη Λαφαζάνη στηρίζουν κι άλλες συνιστώσες πέραν τις Αριστερής Πλατφόρμας που επηρεάζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα υπογράψω αποικιοκρατική σύμβαση επειδή αποφάσαν κάποιοι να ξεπουλήσουν χώρα και πολίτες» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ραχήλ Μακρή.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού μιλούν πλέον ανοιχτά για πρόωρες εκλογές και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες αν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να συγκεντρώσει απόψε τουλάχιστον 120 θετικές ψήφους από τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Σενάρια που προκαλούν την αντίδραση της πλευράς Λαφαζάνη.

Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, μιλώντας στο Mega, οριοθέτησε το στήσιμο της πρόωρης κάλπης απο τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι το Νοέμβριο.

Αρκετοί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο διαφωνούν με τις πρόωρες εκλογές, όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος σχολίασε:

«Οι εκλογές δεν έχουν νόημα γιατί πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να εφαρμόσει αυτό το επαχθές πρόγραμμα».