​Ο κακός χαμός έγινε και πάλι στη Βουλή όταν η Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον τόσο του υπουργού Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου, όσο και του υπουργού Επικρατείας, Α. Φλαμπουράρη, κατηγορώντας τους ότι την στοχοποιούν.

«Επιχειρούν να στοχοποιήσουν με ανήθικο τρόπο αυτούς που υπερασπίζονται αυτά τα οποία είχαμε συμφωνήσει. Με δήλωσή σας έξω από το Χίλτον - και όχι σε άπταιστα ελληνικά, θέλατε να πείτε "Ζωής θελούσης", με στοχοποιήσατε. Με στοχοποιήσατε και ξεκίνησε ένα όργιο. Και εσείς καταγγέλλατε ένα προς ένα τα καταπείγοντα και αποχωρούσατε από τις επιτροπές και υποστηρίζατε πρόταση μομφής κατά του κ. Στουρνάρα και του κ. Μεϊμαράκη»,είπε η Πρόεδρος της Βουλής.

Συνέχισε μάλιστα, κάνοντας λόγο για αδιανόητες εκφράσεις εκ μέρους του κ. Τσακαλώτου, ο οποίος στην έναρξη της συνεδρίασης των επιτροπών επιτέθηκε στον προεδρεύων Σ. Σαμοΐλη ότι με δόλο καθυστερεί τη συνεδρίαση.

«Δεν έλαβα εξήγηση για τη στοχοποίηση που ξεκίνησε από εσάς και την κυβέρνησή σας. Ο κ. Τσίπρας με διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συγκληθεί η βουλή, έκλεισε όταν το ζήτησε ο ίδιος. Με ποιο δικαίωμα με στοχοποιείτε με αδιανόητους υπαινιγμούς; Πώς τολμάτε να στοχοποιείτε και να αποδίδεται δόλο σε προέδρους Επιτροπών; Ακούστηκαν τα σχόλιά σας περί δόλου», είπε.

Από τα πυρά της δεν γλίτωσε ούτε ο Α. Φλαμπουράρης, τον οποίο κατηγόρησε ότι υιοθετεί το ��ρωτοσέλιδο της εφημερίδας KONTRA NEWS, δηλώνοντας σήμερα το πρωί ότι «ο Φρόιντ με τον Μαρξ θα έπρεπε να είχαν ουσιαστικό ρόλο για σοβαρότερη ανάλυση της ανθρώπινης υπόστασης».

«Πώς τολμάτε να στοχοποιείτε προέδρους επιτροπών, την Πρόεδρο της Βουλής, πως τολμάτε να τους αποδίδετε δόλο όταν προσπαθούν να τηρήσουν την διαδικασία;», συνέχισε χωρίς να κρύβει την οργή της η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Απευθυνόμενη μάλιστα στον Ε. Τσακαλώτο τον ρώτησε γιατί ξεκίνησε τη στοχοποίησή της και γιατί την αποδέχεται. Καταλήγοντας μάλιστα είπε ότι δεν την εκφράζει η εισήγηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μπαλαούρα, τον οποίο και κάλεσε να είναι πιο προσεκτικός και να μην παραβιάζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Φίλης: «Ουδείς νομιμοποιείται να μιλάει ως αυθεντικός διερμηνευτής της ψήφου του ελληνικού λαού»

Μετά το show της Ζωής, το λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, λέγοντας:

«Δεν θα απαντήσω αν και μπαίνω στον πειρασμό να σχολιάσω όσα είπε η κα Κωνσταντοπούλου. Ουδείς νομιμοποιείται να μιλάει ως αυθεντικός διερμηνευτής της ψήφου του ελληνικού λαού. Η περιβόητη τεχνική της εξουσίας σύμφωνα με την οποία το μπόνους έχει να κάνει με το πρόγραμμα, με το οποίο έχει εκλεγεί δεν λύνεται κατ' αυτό τον τρόπο».

Φυσικά η Πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορούσε να αφήσει αναπάντητη την τοποθέτηση του κ. Φίλη και παίρνοντας και πάλι το λόγο, κατηγόρησε κι εκείνον ότι εδώ και καιρό την έχει στοχοποιήσει.

Μάλιστα δεν δίστασε να τον κατακεραυνώσει για την πρωτοβουλία του να την παρακάμψει και να ξεκινήσει χθες τη συλλογή υπογραφών, ώστε να ξεκινήσει η Διάσκεψη των Προέδρων νωρίτερα.

Τσακαλώτος σε Ζωή: «Ροκανίζεις τον χρόνο»

Σε 30 δευτερόλεπτα απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτος, μετά από την επίθεση που δέχθηκε από εκείνη.

«Η παρέμβαση της κας Κωνσταντοπούλου δεν έχει καμία ουσία. Έχει έλλειψη χιούμορ που δεν κατάλαβε ότι έκανα αυτό το αστειάκι. Θέλει απλά να ροκανίσει τον χρόνο. Όσοι θέλουν να ροκανίσουν το χρόνο, ας συνεχίσουν, εγώ δεν θα συμμετάσχω σ’ αυτό», είπε.