​Φαίνεται ότι το ποτήρι ξεχείλισε και το Μαξίμου δεν είναι διατεθειμένο να ανεχτεί άλλα καψόνια από την Πρόεδρο της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου. Έτσι έχουν ξεκινήσεις να συγκεντρώνονται υπογραφές, ώστε η Διάσκεψη των Προέδρων να γίνει νωρίτερα και η συζήτηση και ψηφοφορία της συμφωνίας να γίνει στην Ολομέλεια την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Πρόεδρο της Βουλής χθες, ώστε να της ζητήσει να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ψηφοφορία της συμφωνίας. Δεν κατάφερε να την βρει και τελικά της έστειλε την επιστολή με την οποία της το ζητούσε και επίσημα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κα Κωνσταντοπούλου επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό αργά τη νύχτα και του είπε ότι έχει διαφορετική άποψη, καθώς το νομοσχέδιο κατατέθηκε 00:03 τα ξημερώματα της Τετάρτης, οπότε σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής η Διάσκεψη των Προέδρων δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από τις 21:30 σήμερα το βράδυ.

Το Μαξίμου λοιπόν έδωσε εντολή στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους των υπόλοιπων κομμάτων στη Διάσκεψη των Προέδρων, ώστε αυτή να συνεδριάσει στις 12:00 το μεσημέρι και όχι το βράδυ.

Ξεκίνησε λοιπόν μια προσπάθεια από τον κ. Φίλη να συγκεντρωθούν υπογραφές, ώστε να γίνει τελικά η Διάσκεψη νωρίτερα, υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου Α. Μητρόπουλου.

Έτσι, 12 από τα 20 μέλη που συμμετέχουν στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ζητούν με επιστολή τους από την κα Κωνσταντοπούλου η συνεδρίαση να γίνει νωρίτερα, εκείνη όμως δεν έχει δώσει καμία απάντηση.

Στόχος είναι να συνεδριάσουν ακόμα και σήμερα οι αρμόδιες επιτροπές, ώστε αύριο να πάει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια και να ψηφιστεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, οπότε και θα ��ίνει το Eurogroup.

Ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι η διάσκεψη των προέδρων μπορεί να συγκληθεί νόμιμα και από τα κόμματα πα��ότι το άρθρο 14 του Κανονισμού της Βουλής δεν ορίζει λεπτομερώς αυτή τη διαδικασία.