«Δεν υπάρχει σκέψη για εκλογές» υποστηρίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, παρά τα σενάρια που έχουν κατακλύσει τον Τύπο, αλλά και τις άμεσες ή έμμεσες νύξεις στο ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες, από σωρεία κυβερνητικών στελεχών!

«Η εκλογολογία που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες, ούτε ωφέλιμη είναι, ούτε στην πραγματικότητα ανταποκρίνεται» δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η ίδια προσθέτει στη δήλωσή της: «Στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού βρίσκεται ,αυτή τη στιγμή, η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς, αλλά και η επόμενη ημέρα, με πρώτο και βασικό στόχο την υλοποίηση της δέσμευσης της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, σχετικά με το χρέος. Σκέψη για εκλογές δεν υπάρχει».

Η Όλγα Γεροβασίλη καταλήγει: «Παράλληλα η κυβέρνηση σχεδιάζει το πλέγμα των κυβερνητικών πρωτοβουλιών που θα απαιτηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία, να αποκατασταθεί το αίσθημα ηρεμίας και κανονικότητας στην κοινωνία και να προωθηθούν επιτέλους οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα και την λειτουργία τους κράτους».