​Για «αν��κτηση της εθνικής νομισματικής πολιτικής», έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Λεουτσάκος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση να σταματήσει ακόμα και τώρα τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

«Η χώρα έχει ανάγκη να ανακτήσει δική της εθνική νομισματική πολιτική. Δεν έχει σημασία αν θα το λέμε δραχμή, μπορεί να το λέμε και φράγκο. Η επανάκτηση νομισματικής πολιτικής θα βοηθήσει την εθνική και λαϊκή κυριαρχία», είπε ο κ. Λεουτσάκος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις ακόμη και τώρα», σημειώνοντας με νόημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ως κόμμα αρχών και δεν μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα κόμμα που στηρίζει τα μνημόνια.

«Το βασικό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να μη χάσει τα χαρακτηριστικά του... Δεν μπορεί να μεταμορφωθεί σε μνημονιακό μόρφωμα», είπε ο κ. Λεουτσάκος, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι αν η ψηφοφορία μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, τα μέτρα που θα φέρει θα την πάρουν από τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.