​Στο στόχαστρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπαίνει το πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μετά από παραγγελία του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου.

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της ΔΗΕ Μανώλη Σφακιανάκη να ερευνήσει αν έχουν παραβιαστεί ή αν έγινε απόπειρα παραβίασης των συστημάτων της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων όπως αναφέρουν δημοσιεύματα για το λεγόμενο Plan B του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη που φέρεται να προέβλεπε «χακάρισμα» των ΑΦΜ όλων των πολιτών.

Ήδη η Γενική Γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου έχει δώσει εντολή για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων.

Η παράλληλη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα δώσει μια δεύτερη πραγματογνωμοσύνη στην εισαγγελία παράλληλα με τα συμπεράσματα της ΕΔΕ που ενδεχομένως να καθυστερήσουν.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κληθούν για κατάθεση οι πρώτοι μάρτυρες στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για ενδεχόμενη εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση.