​Αισιόδοξη ότι μια συμφωνία με τους δανειστές μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και μέχρι τις 18 Αυγούστου εμφανίστηκε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Ο. Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Πιστεύω ότι αν τα δύο μέρη τηρήσουν τα συμφωνηθέντα της Συνόδου Κορυφής μέχρι τις 18 Αυγούστου θα έχουμε συμφωνία», είπε η κα Γεροβασίλη και τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές, όπως και οι επιλογές που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση.

«Έχουμε μία σκληρή διαδικασία, έχουμε κάνει σκληρές επιλογές για να μη συμβεί στη χώρα το χειρότερο. Το θέμα της συμφωνίας δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και μια άλλη πλευρά. Υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις εντός της Ε.Ε. ενώ και οι απόψεις των ίδιων των θεσμών πολλές φορές δεν ταυτίζονται μεταξύ τους», τόνισε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ακόμα ότι το θέμα του Grexit παραμένει στο τραπέζι και έκανε λόγο για προσπάθεια υπονόμευσης των διαπραγματεύσεων από λόμπι ξένων συμφερόντων που θέλουν να επιστρέψει η Ελλάδα στη δραχμή.

Αναφερόμενη τέλος στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, η κα. Γεροβασίλη τόνισε ότι έχει κάνει αρκετά λάθη όλη την προηγούμενη περίοδο.