Όλο και περισσότερα στελέχη της Κυβέρνησης, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν μεγάλη την πιθανότητα να στηθούν πρόωρες κάλπες μέσα στο φθινόπωρο, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με τους "αντάρτες" του κυβερνώντος κόμματος που αντιδρούν στην συμφωνία με τους δανειστές.

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι επιμένουν ότι η έξοδος από το ευρώ θα πρέπει να αποτελεί τη νέα στρατηγική για το κόμμα.

Ο Γιάννης Πανούσης τονίζει ότι το πρόβλημα αυτό λύνεται μόνο με εκλογές, καθώς όπως λέει, δεν μπορεί πλέον «να υπάρχει κόμμα μέσα στο κόμμα», ενώ εκλογές βλέπει και ο Στέλιος Παππάς, πατέρας του υπουργού Επικρατείας, που το πρωί είχε μια έντονη αντιπαράθεση με τον Άδωνη Γεωργιάδη σε τηλεοπτικό πάνελ.

Τον κίνδυνο να πέσει η κυβερνητική πλειοψηφία κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 120 βουλευτών βλέπει ο Αλέξης Μητρόπουλος, λόγω των σκληρών μέτρων που έρχονται.

Η κόντρα του Γιάννη Πανούση με τον Νίκο Βούτση συνεχίστηκε και σήμερα, με αφορμή το plan B του Γιάννη Βαρουφάκη. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε μιλήσει για εσχάτη προδοσία, αλλά σήμερα δήλωσε ότι αρνείται τα περί διχασμού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».