​Για πρόσληψη ξένων εμπειρογνωμόνων που θα συντάξουν το τρίτο Μνημόνιο κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, κάτι όμως που διαψεύδει κατηγορηματικά η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το νέο Μνημόνιο θα έχει την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά θα έχει γραφτεί από ξένους ειδικούς που θα προσληφθούν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Με την ΠΝΠ αυτή το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι οι κύριοι Δραγασάκης και Τσακαλώτος θα έχουν πλέον το δικαίωμα να προσλάβουν συμβούλους με απευθείας ανάθεση. Φωτογραφίζει δε συγκεκριμένους ξένους οίκους που θα αναλάβουν χρηματοπιστωτικά, οικονομικά και νομικά θέματα, είτε ως φυσικά, είτε ως νομικά πρόσωπα με τρίμηνες συμβάσεις που θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών.

Κύκλοι του Μαξίμου πάντως διαψεύδουν το συγκεκριμένο δημοσίευμα τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν αναζητά κανένα ξένο εμπειρογνώμονα για να συγγράψει το Μνημόνιο.

«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με διακεκριμένους εμπειρογνώμονες γιατί στη διαπραγμάτευση συζητούνται εξειδικευμένα θέματα όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η δημιουργία νέου Ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η πολυπλοκότητα τουλάχιστον των δύο αυτών θεμάτων απαιτεί και εξειδικευμένες γνώσεις/χειρισμούς προκειμένου να μην υπάρξουν αστοχίες που θα επιβαρύνουν την οικονομία και ειδικότερα τους πολίτες», επισημαίνουν.

Χαρακτηρίζουν τέλος «αναληθείς» τις πληροφορίες ότι το «κουαρτέτο αλωνίζει τα υπουργεία», υποστηρίζοντας ότι η μόνη συνάντηση σε υπουργείο έγινε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας μετά από πρόσκληση του ίδιου του υπουργού κ. Γ. Κατρούγκαλου.