​Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι αριστερή, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Focus».

Όπως είπε ο κ.Μεϊμαράκης, οι αριστεροί πολιτικοί επαινούν συχνά τον εαυτό τους για το ότι μάχονται για τους πιο αδύναμους μίας κοινωνίας.

«Αλλά όταν κλείνεις τις τράπεζες και επιτρέπεις να περιμένουν οι πιο αδύναμοι στις ουρές, ο ένας πίσω από τον άλλο, ποιο είναι το αριστερό πρόσημο σε αυτό;» διερωτήθηκε ρητορικά.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να οδηγηθούμε πρόωρα στις κάλπες, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο κ.Τσίπρας οφείλει να αποδείξει ότι θα κάνει το καθήκον του, τονίζοντας ότι οι νέες εκλογές θα ήταν όχι μόνο αντιπαραγωγικές, αλλά και μοιραίες.

«Η συζήτηση για ένα Grexit δεν έχει νόημα. Η ιδιότητα του μέλους στην Ευρώπη είναι μη αναστρέψιμη. Όποιος εισέρχεται στο ευρώ, λαμβάνει την απόφαση αυτή μια για πάντα. Όποιος αυτοβούλως αποχωρεί από το ευρώ, δε θα εισέλθει ποτέ ξανά στο club αυτό» υπερθεμάτισε παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης.

Μιλώντας για τα νέα μέτρα λιτότητας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Σχολιάζοντας τα πεπραγμένα της εξάμηνης κυβέρνησης, διαμήνυσε ότι «ο κ.Τσίπρας συμπλήρωσε ήδη έξι μήνες στην εξουσία. Αν και υποσχέθηκε στους Έλληνες τον ουρανό με τ’ άστρα, οδηγεί από τότε τη χώρα προς τα πίσω».