​Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, όπου κυριάρχησαν εκκλήσεις για ενότητα, αλλά και σκληρές αντιπαραθέσεις, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε την πρόταση του πρωθυπουργού και πρόεδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας, που τελικά απερρίφθη ήταν για σύγκληση διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και το ...Σαββατοκύριακο.

Η διαφορά μεταξύ εκτάκτου και διαρκούς Συνεδρίου συνίσταται στο ότι για το έκτακτο Συνέδριο εκλέγονται νέοι αντιπρόσωποι από τις Οργανώσεις Μελών του κόμματος, ενώ στο διαρκές μετέχουν οι σύνεδροι που είχαν εκλεγεί για το τακτικό Συνέδριο.
Σημειώνεται ότι ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει συμπληρώσει δύο μήνες συμμετοχής σε Οργάνωση Μελών, προκειμένου να έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, παραιτήθηκαν 17 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το όργανο του κόμματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική, καταγγέλλοντας την ηγεσία, ότι το συνέδριο, που εξήγγειλε στοχεύει «την επικύρωση της μετάλλαξης σε μνημονιακό κόμμα»!

Επίσης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Για «δικτατορία του ευρώ» και έναν «ιδιόμορφο ολοκληρωτισμό», μίλησε ο κ.Λαφαζάνης, ο οποίος κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου, ότι λέει ψέματα όταν λέει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από τη συμφωνία με τους δανειστές.

Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε, ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό: «Όχι απλώς δεν ήμασταν προετοιμασμένοι, αλλά δεν διανοηθήκαμε ποτέ ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει μέσα σε 14 ημέρες, τρία απανωτά κατεπείγοντα για συζήτηση και ψήφιση σε λιγότερο από 24 ώρες, να προετοιμάζεται να φέρει το χειρότερο μνημόνιο στη μνημονιακή ιστορία, να αναγκάζεται να προσκαλεί την τρόικα ως νέα τετραμερή και να κατηγορείται για παιδιαρίσματα, όποιος προσπαθεί να διαφυλάξει τη δημοκρατική διαδικασία».

Δείτε επίσης:

-UFO, μακαρόνια και …καλσόν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

-Βαλαβάνη: μόνο η Ζωή και ο Καρτερός με στήριξαν

-Έγραψε τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ στο... laptop του και έφυγε για Αίγινα με χαβανέζικο λουκ ο Βαρουφάκης!

-Φίλης στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: έχει πει πολλές μ@@@κίες ο Βαρουφάκης!