​Από τις 10:00 το πρωί βρίσκονταν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, όπου κατέφθασαν για να ξεσκονίσουν όλα τα στοιχεία κατά την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης με την ελληνική πλευρά.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών πάντως, μετά και από τις νέες δηλώσεις της Μ. Αντρέεβα για περισσότερες μεταρρυθμίσεις, επανέλαβαν ότι το θέμα των πρόσθετων προαπαιτουμένων δεν υφίσταται.

«Τα περί νέων προαπαιτούμενων δεν προκύπτουν ούτε από τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, ούτε από τις επιστολές του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου προς ESM, ούτε από τις έως σήμερα συζητήσεις με τους θεσμούς», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Και οι δύο πλευρές πάντως συμφωνούν ότι ο χρόνος πιέζει και η συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν, με πηγές του υπουργείου Οικονομικών να υπερθεματίζουν την άποψη της εκπροσώπου της Κομισιόν ότι οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα μπορούν να ολοκληρωθούν κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς γίνονται σε διάφορες ομάδες εργασίας με εντατικούς ρυθμούς και επεσήμαναν:

«Δεν υπήρξε κανένα οργανωτικό πρόβλημα, οι συζητήσεις γίνονται στο χώρο διαμονής των θεσμών και όποτε χρειάστηκε εκπρόσωποι των ��εσμών συναντήθηκαν με Έλληνες αξιωματούχους στην Τράπεζα της Ελλάδος και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Τονίζουν μάλιστα ότι αύριο Τετάρτη, αναμένεται να βρίσκονται στην Αθήνα ο Ράσμους Ρέφερ της ΕΚΤ και η Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ, ενώ ο Ντέκλαν Κοστέλο της ΕΕ και ο Νίκολα Τζιαμαρόλι του ESΜ είναι ήδη εδώ.

«Τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους έως και την Παρασκευή και μόνο σε κάποια ειδική περίπτωση θα υπάρξει “follow up” το Σαββατοκύριακο», ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.