​«Δεν έχω ακούσει κάποιον να θέτει θέμα αλλαγής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως έχει τεθεί θέμα αλλαγής της κυβερνητικής πολιτικής σχετικά με το νέο πρόγραμμα στήριξης. Κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δεν υιοθετεί το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με τους εταίρους, καθώς πρόκειται για συμφωνία η οποία, κατά δήλωση πολλών στελεχών αποτελεί προϊόν εκβιασμού», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Λεουτσάκος, θέλοντας έτσι να ρίξει τους τόνους και να διασκεδάσει τα σενάρια περί σχεδίων της Αριστερής Πλατφόρμας να ζητήσει την παραίτηση του Α. Τσίπρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Λεουτσάκος τόνισε ότι «οι διαφωνούντες επιδιώκουν τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ, όμως το κόμμα δεν είναι δυνατό να χάσει την αντιμνημονιακή και λαϊκή του βάση. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει μνημονιακό κόμμα».

Υπεραμύνθηκε μάλιστα της θεωρίας της Αριστερής Πλατφόρμας περί εξόδου από το ευρώ λέγοντ��ς:

«Με τη διαπραγμάτευση αποδείχτηκε πως εντός ευρωζώνης, με τη μορφή που αυτή έχει λάβει, είναι πολύ δύσκολο να ακολουθηθεί η λαϊκή εντολή περί κατάργησης του μνημονίου. Τα αρνητικά που θα μπορούσαν να προέλθουν από ένα Grexit ήδη επιβάλλονται εντός του ευρώ».