​«Τσουνάμι» αντιδράσεων προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για το Plan B του Βαρουφάκη με την δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος, το χακάρισμα των ΑΦΜ και την επιστροφή στην δραχμή.

Το απόγευμα της Δευτέρας, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου διέταξε κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση για το «σχέδιο Βαρουφάκη», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, η κα Σαββαΐδου ανακοίνωσε τον ενδελεχή εσωτερικό έλεγχο των πληροφοριακών συστημάτων της γενικής γραμματείας για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων.

Όπως επισημαίνει, για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ενημερωθούν σύντομα οι αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές ,καθώς και η πολιτική ηγεσία.

Επίσης, η κα Σαββαΐδου διαβεβαιώνει ότι η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τηρεί και συντάσσεται απαρέγκλιτα με όλους τους κανόνες ασφάλειας εφαρμογών και δεδομένων που ορίζονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης του υπουργείου Οικονομικών.

Δείτε επίσης:

-Στη Βουλή οι μηνύσεις Γκλέτσου και Γιαννόπουλου κατά Βαρουφάκη- τι σκοπεύει να κάνει η Δικαιοσύνη σχετικά με τα δημοσιεύματα για το "plan B

-Μαξίμου: Δεν υπήρξε σχέδιο επιστροφής στη δραχμή