​Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών άφησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «η χώρα δεν μπορεί να πορεύεται με κυβέρνηση μειοψηφίας για πολύ. Χρειάζονται καθαρές, συμπαγείς και σταθερές λύσεις».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Επένδυση" ο κ.Παππάς αναγνώρισε το ρήγμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχει επιβεβαιωθεί, όπως είπε, σε τρεις ψηφοφορίες, σημειώνοντας ότι «η ψήφιση ή μη της συμφωνίας είναι οριακή στιγμή και η καταψήφιση σημαίνει και άρση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Ο κ.Παππάς, αναφερόμενος στα σενάρια εκλογών εξήγησε ότι «είναι λογικό να ανακυκλώνονται, όταν το κυβερνητικό κόμμα έχει τόσες κοινοβουλευτικές απώλειες».

Στο ερώτημα αν σε περίπτωση εκλογών θα είναι η Αριστερή Πλατφόρμα στα ψηφοδέλτια, ο κ.Παππάς είπε: «Αν πάμε σε εκλογές, θα πάμε για να εξασφαλιστούν η απολεσθείσα σταθερότητα και η πλειοψηφία».

Σε ό,τι αφορά την Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «η κάθετη διαφωνία και η κατοχή μιας τόσο σημαντικής θέσης είναι ένας απολύτως ασυνήθιστος συνδυασμός. Ειδικά όταν καταγγέλλονται διάφορα με λεκτικές ακρότητες, ανοίκειες στις αναλύσεις της Αριστεράς».

Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ακόμη ότι «η λειτουργία του Κοινοβουλίου, οι πολύωρες καθυστερήσεις και η διαρκής ανακάλυψη διαδικαστικών ζητημάτων δημιουργούν μια εικόνα απωθητική και πρέπει να μας προβληματίσει όλους».