«Λαβωμένος» αλλά πρώτος με διαφορά παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 33,6% με τη ΝΔ είναι στο 17,8% και τρίτο το Ποτάμι με 6,1%. Την ίδια ώρα, εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 2,8% και τη θέση του παίρνει ο Βασίλης Λεβέντης με την Ένωση Κεντρώων να λαμβάνει ποσοστό 3,3%.

dim.jpg
Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ; 33,6%

ΝΔ: 17,8%

Το Ποτάμι: 6,1%

Χρυσή Αυγή: 5,3%

ΚΚΕ: 4,2%

ΠΑΣΟΚ: 3,6%

Ένωση Κεντρώων: 3,3%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,8%

Κίνημα: 1,3%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,1%

Άλλο: 2,3%

Άκυρο/Λευκό: 5,6%

Δεν θα ψηφίσω: 7%

Αναποφάσιστοι: 4,6%

Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 1,4%

Μοιρασμένη η κοινή γνώμη για τον ανασχηματισμό

Την ίδια ώρα, μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη όσον αφορά τον ανασχηματισμό.

αα1.jpg
Το 35% θεωρεί πως είναι καλύτερο το νέο κυβερνητικό σχήμα, το 34% θεωρεί πως είναι χειρότερο, ενώ σε ποσοστό 16% οι πολίτες δεν το θεωρούν ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο.

Η άποψη για τον Αλέξη Τσίπρα παραμένει κατά μεγάλη πλειοψηφία θετική καθώς παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει το 61% της θετικής γνώμης για την αξιολόγηση του έργου του στην πρωθυπουργία.

αα2.jpg

Όσον αφορά το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή», το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν παραμονή στο κοινό νόμισμα παραμένει συντριπτικό (78%) ενώ μόλις το 19% επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή.

αα3.jpg

Στην ερώτηση για το αν ο πρωθυπουργός έπραξε το σωστό φέρνοντας αυτή τη συμφωνία ή εάν έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος στις θέσεις του, το 63% των πολιτών απαντούν πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το σωστό φέρνοντας τη συμφωνία στη Βουλή, ενώ το 32% θεωρεί πως έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος στις θέσεις του.