Γιατί επέλεξε χθες να υπερψηφίσει το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκλειστικά στο STAR και τον Νίκο Τσιλιπουνιδάκη.

«Χθες το βράδυ μου παρουσιάστηκαν δύο ψευτομεταρρυθμίσεις τις οποίες είχα προτείνει εγώ. Βέβαια εγώ τις είχα προτείνει για να πάρουμε άλλα πράγματα, τώρα τα δίνουμε χωρίς να πάρουμε κάτι. Ωστόσο, δεν θα μπορούσα εγώ να πω “όχι” σε αυτό που είχα προτείνει γιατί τότε θα ήταν “όχι” στον Αλέξη Τσίπρα, το οποίο δεν θα ήθελα να το κάνω» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν σκέφτεται να κάνει κόμμα όπως λέγεται από πολλούς, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ειρωνικά και αναφέρθηκε… στον Σόρος και τον Σόιμπλε: «Αν καθίσουμε να πούμε τι έχουν πει διάφοροι… Δεν έχω πολύ χρόνο. Πρέπει να πάρω τον Σόρος για να σορτάρω το ευρώ και μετά τον Σόιμπλε για να φτιάξουμε το Grexit».

Όπως τόνισε ο πρώην ΥΠΟΙΚ με «κρυφό παράπονο» για όσα του καταλογίζουν, «έχω χάσει πάρα πολλούς φίλους στην Αριστερά χρόνια τώρα γιατί πάντα ήμουν εναντίον του Grexit».

Μιλώντας, εξάλλου, για το σχέδιο του με IOUs, είπε: «Tα IOUS και το πλάνο που είχα ήταν για να μην πάμε στη δραχμή και να παράξουμε ευρω-ρευστότητα σε μια μεταβατική περίοδο με τις δικές μας δυνάμεις, μέχρι να έρθει η επίλυση».

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, τονίζοντας ότι έχει προτείνει να γίνει «λελογισμένα» σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Τέλος, με ειρωνική διάθεση απάντησε και σε ερώτηση του δημοσιογράφου του STAR για το πώς σχολιάζει τη μήνυση του Απόστολου Γκλέτσου εναντίον του, κατηγορώντας τον ως υπεύθυνο για όσα έχουν γίνει στην οικονομία: «Ίσως τελικά να έχω διαπράξει και τη δολοφονία του Καποδίστρια»!

Η κάμερα του STAR, πάντως, ήταν εκεί και την ώρα που κάποια αγανακτισμένοι πολίτες και έμποροι, πλησίασαν τον κ. Βαρουφάκη κατηγορώντας τον ότι τους κατέστρεψε.

Δείτε πως αντέδρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών…