​Μετά από σχεδόν δύο ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Πρόεδρο της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός άκουσε προσεκτικά τις απόψεις της κας Κωνσταντοπούλου και δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη «θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την κατά τα άλλα σεβαστή επιλογή της να διαφοροποιείται από τη συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει».

Μάλιστα οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας, αν και από όσα διαρρέει το Μαξίμου, ο Α. Τσίπρας εξέφρασε με σαφή τρόπο τη δυσαρέσκειά του για τη στάση που κρατά η Πρόεδρος της Βουλής απέναντι στην κυβέρνηση.

Εξερχόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου, η κυρία Κωνσταντοπούλου, σημείωσε πως είχε με τον Πρωθυπουργό «μια ειλικρινή συζήτηση και εις βάθος για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και τις θεσμικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την προστασία του λαού και τη θωράκιση της δημοκρατίας που δοκιμάζεται σκληρά στην Ευρώπη με θύμα την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.»

«Θέλω με απερίφραστο τρόπο να πω ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση και των δυο στην υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού και σε τέτοιες στιγμές όπου δοκιμάζονται οι πολιτικές τοποθετήσεις και οι θεσμικές εκπροσωπήσεις έχει σημασία οι εκπρόσωποι των θεσμών με ειλικρίνεια ακόμα και με διαφορετικές προσεγγίσεις να μιλούν με ευθύτητα. Με τον πρωθυπουργό μας σ��νδέει σχέση συντροφικότητας και ειλικρίνειας και η κοινή δέσμευση, επιθυμία να διαφυλάξουμε την προοπτική του τόπου και τη συνοχή της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.» τόνισε ενώ δεν δέχτηκε ερωτήσεις.

Τόνισε πως «εξέθεσα εκείνα που κατά την άποψή μου αποτελούν απαιτούμενα βήματα και πρωτοβουλίες σε σχέση κυρίως με την άμυνα της χώρας στο ζήτημα του χρέους».

Αξίζει να σημειωθεί και η σπόντα που πέταξε στους δημοσιογράφους ενώ εκείνοι μάλωναν για μια καλή θέση και ένα καλό πλάνο. Τους κάλεσε να δείχνουν «συναδελφικότητα όπως η Αριστερά».