Θερμό επεισόδιο ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Αλέξη Μητρόπουλο ξέσπασε στη Βουλή.

Με τα νεύρα ήδη να έχουν χτυπήσει «κόκκινο» καθώς η ώρα είχε περάσει τις 3 τα ξημερώματα, ο υπουργός Οικονομικών θέλησε να κάνει μία ακόμη παρέμβαση για να απαντήσει αυτή τη φορά στον εισηγητή του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο.

Ο κ. Τσακαλώτος αφού πρώτα αναφέρθηκε στον μαρξισμό και το κεφάλαιο, μίλησε για όσους έβγαλαν εμβάσματα στο εξωτερικό και το πώς μπορεί να διασταυρώσει όλα τα στοιχεία από την αρχή της κρίσης η κυβέρνηση.

«Ψηφίσατε τρίτο μνημόνιο, αφήστε τις αμπελοσοφίες» είπε ο κ. Καραθανασόπουλος, για να του απαντήσει ο κ. Τσακαλώτος: «Κάποτε οι μαρξιστές δεν λέγανε για αμπελοσοφίες, ακούγανε. Είναι κατάντια αυτό που κάνετε».

Η τοποθέτηση αυτή του υπουργού Οικονομικών έκανε έξαλλο τον εισηγητή αλλά και την υπόλοιπη ΚΟ του ΚΚΕ, με τον κ. Καραθανασόπουλο να διαμαρτύρεται έντονα.

Κουνώντας αγανακτισμένα τα χέρια του, ο κ. Τσακαλώτος απευθύνθηκε στον κ. Μητρόπουλο και του είπε ειρωνικά: «Προεδρεύετε; Προεδρεύετε ή όχι; Προεδρεύετε;».

«Προκαλείτε κ. Τσακαλώτε» αποκρίθηκε σε πολύ υψηλούς τόνους ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής. «Αν το πείτε άλλη μία φορά θα σας απαντήσω αυστηρά και με προσβλητικό τρόπο. Σας είπα μη κάνετε προσωπικές, επώνυμες αναφορές, προκαλείτε» πρόσθεσε ιδιαίτερα ενοχλημένος.