Αυτή τη φορά δεν είχε… χειραψία!

Οι τόνοι ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ανέβηκαν ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών τους.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε το λόγο μετά την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ λέγοντας: «Μας ρωτήσατε γιατί δεν πήραμε τη συμφωνία των 2 δισ. Εσείς κ. Μεϊμαράκη γιατί δεν την πήρατε; Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπήρχε καμία συμφωνία για 2 δισ. ευρώ. Πολλοί από εμάς πρέπει να παραδεχτούμε τα λάθη μας σε αυτόν τον τόπο».

Όπως τόνισε ο ίδιος, η προηγούμενη κυβέρνηση έπρεπε να πετύχει πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και να λάβει σκληρά δημοσιονομικά μέτρα. «Η πραγματικότητα είναι πως ποτέ δεν υπήρχε δυνατότητα εξόδου από το Μνημόνιο με το χρέος στο 180% και να πηγαίνει στο 200%» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε αμέσως μετά το λόγο και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως «μας ρίξατε για να μην αισθανθούν οι πολίτες τους καρπούς των θυσιών των προηγούμενων ετών. Γιατί το 2016 θα είχε ολοκληρωθεί η προσπάθεια και θα νικούσαμε στις εκλογές».

«Δικά σας στελέχη έλεγαν στους ξένους “εμείς ερχόμαστε, μην ακούτε την κυβέρνηση Σαμαρά” μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Αλλά δεν θα σας μιμηθούμε, γιατί σας καταλαβαίνω. Εσείς υποφέρετε περισσότερο επειδή συγκρουστήκατε με την πραγματικότητα. Εμείς είμαστε πραγματιστές και την αντιληφθήκαμε εγκαίρως».

«Κύριε Τσίπρα, ο παλιός είναι αλλιώς, γι’ αυτό πάρετε καμία συμβουλή και από εμάς» κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρωθυπουργός πήρε εκ νέου το λόγο για να ρωτήσει τον πρόεδρο της ΝΔ: «Αφού κάναμε τόσα δεινά, πώς γίνεται η πλειοψηφία του ελληνικού λαού να μας στηρίζει; Κάτι θα ξέρει ο σοφός αυτός λαός».