Επί παντός επιστητού αναφέρθηκε η Νάντια Βαλαβάνη στα 40 λεπτά που μίλησε κατά τη διάρκεια της παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών.
Όπως ήταν φυσικό, ξεχωριστό κομμάτι των όσων είπε αφορούσαν το θέμα της μητέρας της και των 200.000 ευρώ που αναλήφθηκαν από τράπεζα πριν τα capital controls.
Αφού ξεκαθάρισε ότιδεν πρόκειται να παραδώσει τη βουλευτική έδρα της, έκανε εκ νέου λόγο για «αθλιότητες» και για «κανιβαλισμό», αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο να υποβάλει μηνύσεις: «Θα δω μήπως τις αντιμετωπίσω με άλλο τρόπο».
«Αυτό το Σαββατοκύριακο ο κανιβαλισμός "χτύπησε κόκκινο". Δεν αξίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης αυτό που του έκαναν και εγώ δεν αξίζω αυτό που έγινε εις βάρος μου» είπε η κα Βαλαβάνη, η οποία σχολίασε και την «πρόσφατη» -όπως αναπαρήχθη- φωτογραφία με τη μητέρα της, διευκρινίζοντας ότι είναι από το 2012: «Κανένας από όσους τη χρησιμοποίησαν δεν πρόσεξε ότι φοράω τιρκουάζ μπλούζα, ενώ δεν έχω βγάλει τα μαύρα από τότε που πέθανε ο άνδρας μου».
Η κα Βαλαβάνη δήλωσε πως για πρώτη φορά ενημερώθηκε για τα capital controls «την Κυριακή, στις 28 του μήνα, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, που έκοβε τον ELA».
Τέλος, η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε σε τρία «παράσημα» που αποκόμισε από τη θητεία της στο υπουργείο: «Πρώτον, από αυτό που μου λέχθηκε μέσα στον διωκτικό οικονομικό μηχανισμό, ότι είμαι η πρώτη υπουργός από τη Μεταπολίτευση που δεν πήρα τηλέφωνο το ΣΔΟΕ για να παρέμβω για φορολογική υπόθεση. Δεύτερον, φεύγω με αυτό που μου είπαν οι καθαρίστριες του υπουργείου, όχι εκείνες που απολύθηκαν, αλλά όσες συνέχισαν αδιατάραχτα την εργασία τους στο υπουργείο: "Τόσο καλοί άνθρωποι από το υπουργείο, 18 χρόνια δεν πέρασαν ποτέ". Τέλος, θα σας πω κάτι που είπε ανώτατη παράγοντας από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ότι είναι ελάχιστοι οι υπουργοί Οικονομικών που μπορούν να πουν ότι φεύγουν από ένα τέτοιο πόστο με το κεφάλι ψηλά»