«Είναι γνωστή η αιτία της παραίτησής μου» δήλωσε ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων μεταξύ του ιδίου και του Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος τον αντικατέστησε στο κυβερνητικό σχήμα. Πρόσθεσε πάντως ότι ευχαριστεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για «την ύψιστη τιμή να έχει αυτή την ευχάριστη ολιγόμηνη εμπειρία στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας».

Ο κ. Ήσυχος εξήρε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την ανιδιοτέλεια τους και τη βαθιά προσήλωσή τους στο καθήκον.

«Μην τολμήσεις να αναζητήσεις καλούς δεξιούς και αριστερούς, όπως δεν τόλμησα κα�� εγώ. Να βλέπεις ικανότητες και επαγγελματισμό» τόνισε απευθυνόμενος προς το νέο αναπληρωτή υπουργό.

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στο πνεύμα συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει το έργο του προκατόχου του, εξαίροντας την μεγάλη κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Τόσκας ευχαρίστησε τον κ. Ήσυχο για τη μεταξύ τους συνεργασία και επισήμανε ότι «οφείλουμε όλοι μαζί να προσφέρουμε για να μπορέσει η χώρα να βγει από τη βαλτώδη κατάσταση και να μπει σε ένα δρόμο ανάπτυξης».

Τις ευχαριστίες τους προς τον κ. Ήσυχο εξέφρασαν στην τελετή και ο Γ.Γ. του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ταφύλλης, όπως και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Από την τελετή παράδοσης –παραλαβής απουσίαζε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.