Για μήνυμα στον Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά και απόφαση… δίκοπο μαχαίρι έκανε λόγο η Κάτια Μακρή σχολιάζοντας στο δελτίο του STAR τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Η κα Μακρή σχολίασε την υπουργοποίηση του Γιάννη Αμανατίδη λέγοντας πως ο πρωθυπουργός είναι σαφές «πως θέλει να διεμβολίσει την Αριστερή Πλατφόρμα, στην οποία ανήκει ο κ. Αμανατίδης, μέσω στελεχών του Παναγιώτη Λαφαζάνη που δεν τον ακολούθησαν στο “όχι”».

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι η υπουργοποίηση του Παύλου Χαϊκάλη δείχνει ότι οι ΑΝΕΛ αυξάνουν την παρουσία τους στην κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Πάνος Καμμένος βάζει ένα ακόμη πόδι στην κυβέρνηση».

Για τον νέο αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναδάκη, η κα Μακρή σχολίασε πως «πρόκειται για στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού», ενώ τέλος δίκοπο μαχαίρι χαρακτήρισε την επιλογή του κ. Αλεξιάδη ως αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, υπεύθυνου για θέματα εσόδων: «Ο κ. Αλεξιάδης, που πηγαίνει στα έσοδα, είναι συνδικαλιστής εφοριακός. Αυτό είναι συνήθως ένα δίκοπο μαχαίρι. Σαφώς, οι πολιτικές είναι που έχουν σημασία αλλά και τα πρόσωπα δίνουν έναν τόνο. Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα».