«Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει φύγει, δεν το έχουμε αποφύγει και βέβαια το λένε όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ότι είναι ανα πάσα στιγμή στο τραπέζι» δήλωσε ο Κώστας καραγκούνης μιλώντας στην ��κπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επεσήμανε πως η συμφωνία έχει διάφορα στάδια και πως «την Τετάρτη θα ψηφιστεί το δεύτερο πακέτο μέτρων», ενώ υπογράμμισε πως αυτό που ψηφίστηκε στη Βουλή με πλειοψηφία 229 «ναι» δεν ήταν η συμφωνία αλλά η πέμπτη αξιολόγηση του προηγούμενου προγράμματος.

Ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο των εκλογών το φθινόπωρο, τονίζοντας πως η ΝΔ δεν τις φοβάται αλλά «θα ήταν εγκληματικό» για τη χώρα, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα τις ήθελε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ διότι θα επιβεβαιώσει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην πιθανότητα να παραμείνει στην αρχηγία της ΝΔ ο κ. Μείμαράκης έως το συνέδριο του Ιουνίου του 2016, λέγοντας πως «ο πρόεδρος με την ΚΟ θα αποφασίσουν το ποιον δρόμο θα ακολουθήσουμε».