Μπορεί το κλίμα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών χθες στη Βουλή να μην θύμιζε σε τίποτα το κλίμα παλαιότερων συνεδριάσεων, ειδικά μεταξύ του κ. Τσίπρα και των αρχηγών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όλα ήταν και είναι «μέλι-γάλα» στις σχέσεις των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων της αντιπολίτευσης ( στα οποία περιλαμβάνεται και το Ποτάμι) με την κυβέρνηση.

Και ο λόγος δεν γίνεται για την ένταση που υπήρχε μεταξύ των βουλευτών των κομμάτων της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, αλλά για το γεγονός όπως επισημαίνουν σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι ότι ο κ. Τσίπρας δεν αναφέρθηκε πουθενά στην ομιλία του στην δική τους συμβολή στο να ψηφισθεί το κρίσιμο για την παραμονή της χώρας στο ευρώ νομοσχέδιο.

Στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν επίσης ότι πουθενά δεν υπήρξε από τον πρωθυπουργό αυτοκριτική για τις υπερβολές στο παρελθόν εναντίον των κυβερνήσεων των κομμάτων τους. Το ζήτημα πάντως εκτός από "ιστορική" διάσταση έχει και πρακτική σημασία, ενόψει των νέων κρίσιμων ψηφοφοριών.

Όπως λένε στελέχη προσκείμενα στις ηγεσίες των συγκεκριμένων κομμάτων, "δεν γίνεται ο κ. Τσίπρας να περνά κρίσιμα νομοσχέδια από τη Βουλή με τις ψήφους της αντιπολίτευσης και να μην βρίσκει καν ένα θετικό λόγο για την συμβολή της".