​Τον Ν. Χουντή, ο οποίος παραιτήθηκε για να πάρει τη θέση του Μ. Γλέζου στην ευρωβουλή, διαδέχτηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο ο Γ. Κυρίτσης και λίγες μόλις ώρες μετά από την ορκωμοσία του κλήθηκε να ψηφίσει σε μια από τις πιο κρίσιμες ψηφοφορίες για το μέλλον της χώρας.

Ο Γ. Κυρίτσης σε αντίθεση με τους 39 συναδέλφους του που ψήφισαν «όχι», υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο, όμως σε μια εκ βαθέων εξομολόγησή του στην προσ��πική του σελίδα στο Facebook, χαρακτήρισε «εξευτελιστική» την παρθενική του εμφάνιση στη Βουλή.

Μάλιστα όπως έγραψε, ήταν η δεύτερη πιο ντροπιαστική στιγμή της ζωής του μετά από ένα περιστατικό στην Γ΄ Δημοτικού, όταν και κατουρήθηκε μέσα στο σχολικό, μπροστά στους συμμαθητές του.

αρχείο λήψης.jpg

Όλη η ανάρτηση του Γ. Κυρίτση στο Facebook:

«Η αποψινή ήταν η πιο εξευτελιστική στιγμή στη ζωή μου από τότε που κατουρήθηκα στο σχολικό στην τρίτη δημοτικού. Οι πρώτες λέξεις που είπα ως βουλευτής ήταν ένα ΝΑΙ σε κάτι που δεν πιστεύω, ψήφισα μνημόνιο, αισθάνομαι άρρωστος. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μας έριχνε χημικά στη νεολαία μας. Το έκανα με το σκληρό πολιτικό σκεπτικό ότι η πτώση της κυβέρνησης θα είναι η νίκη του Σόιμπλε και των εδώ μνημονιακών και χαντάκωμα της αριστεράς εδώ και στην Ευρώπη ως αξιόπιστης εναλλακτικής. Επίσης νομίζω ότι όλοι έχουμε καταλάβει άρα και ο ίδιος ο Σόιμπλε, ότι όταν φορτώνεις μέτρα στον Τσίπρα, αυτός χάνει βουλευτές. Δυστυχώς δεν έχουμε αντίληψη τακτικών ελιγμών.

Νομίζω ότι είναι μια άσκοπη προσπάθεια γ��ατί κρίνω ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι οργανωμένες δυνάμεις του δεν έχουν την προετοιμασία να σηκώσουν τέτοιας φύσης ευθύνες. Δεν το λέω υποτιμητικά. Απλώς βλέπω ότι άνθρωποι που αντέχουν στο ξύλο και στα χημικά, και δίνουν τα πάντα για το κίνημα και είναι αλληλέγγυοι, απλώς δεν μπορούν να κυβερνάνε. Αυτό κατά τη γνώμη συνιστά πολιτική αυτοακύρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Το ηθικό μεγαλείο δυστυχώς δεν συνιστά πολιτική αρετή. Αλλιώς θα κυβερνάγαμε από το 1944».