Η απουσία του Αλέξη Τσίπρα από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, κατά την διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φ.Γεννηματά.

Ο πρωθυπουργός έπρεπε να είναι εδώ επεσήμανε η κα Γεννηματά, ξεκινώντας την ομιλία της, χαρακτηρίζοντας «θεσμικό ατόπημα» το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν ενημερώνει το Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης. «Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα» υπογράμμισε.

Η κα Γεννηματά ευχαρίστησε τους σοσιαλιστές της Ευρώπης, καθώς όπως είπε, ακύρωσαν τα σχέδια των ακραίων δυνάμεων.

Στην συνέχεια απηύθυνε κάλεσμα να σταματήσουν τα περί «τρόικας εσωτερικού» και τα περί «πραξικοπήματος».

Όπως είπε, η συμφωνία φέρει την υπογραφή του κ.Τσίπρα, τον οποίο κάλεσε να διασφαλίσει τη σταθερότητα της χώρας.

Η κα Γεννηματά έκανε λόγο για σταθεροποίηση της οικονομίας πριν τις εκλογές και για κοινωνία που αναπτυσσόταν. Επιπλέον έκανε λόγο για «δραχμολάγνους» και για το χειρότερο μνημόνιο μέχρι τώρα.

Όπως εκτίμησε, η συμφωνία είναι δύσκολη, αλλά κρατάει όρθια την Ελλάδα, και πρέπει να εφαρμοστεί, ως βάση για μία βιώσιμη λύση.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από το πρωθυπουργό να εγκαταλείψει σκέψεις και να διαψεύσει σενάρια για πρόωρες εκλογές οι οποίες, όπως είπε «θα είναι καταστροφικές, όπως και τα όσα λέγονται για κυβέρνηση ειδικού σκοπού».

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ