Για ψήφο κατά συνείδηση, αλλά και για «Ναι» στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας έκανε λόγο ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε δήλωσή του. Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος σχετικά με την στάση που θα τηρήσει στην ψηφοφορία στη Βουλή

Ο κ. Μεϊμαράκης, δήλωσε συγκεκριμένα:

«Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν συνείδηση - πάντα ψηφίζουν κατά συνείδηση - και η συνείδησή τους λέει "ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας"».

Στην συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι υπέρ του «Ναι» εκφράσθηκε ο προβληματισμός παράλληλα από ορισμένους βουλευτές της για το κατά πόσο μπορεί να υπερψηφίζει η ΝΔ και να συνεχίζει να αναλαμβάνει πολιτικό κόστος, την ίδια στιγμή που οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δηλώνουν ότι ενδέχεται να καταψηφίσουν, αλλά το κόμμα τους συνεχίζει να παραμένει κυβερνητικός εταίρος.

Προβληματισμός όμως εκφράσθηκε και για συγκεκριμένα μέτρα, όπως για την αύξηση της φορολογίας των αγροτών και την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, συνάντηση με το Βαγγέλη Μεϊμαράκη είχαν για τ�� τελευταίο ζήτημα σήμερα το απόγευμα βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται σε νησιά του Αιγαίου (Αθανασίου, Κόνσολας, Μηταράκης, Βρούτσης), με τους δύο πρώτους να θέτουν ζήτημα τη στάση των βουλευτών της ΝΔ εάν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε νησιά του Αιγαίου καταψηφίσουν.