Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταχειροκροτούμενος έγινε δεκτός ο Αλέξης Τσίπρας στην αίθουσα όπου συνεδρίασε η ΚΟ του κόμματος.
2334386.jpg
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός μόλις μπήκε στην αίθουσα ασπάστηκε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την οποία υποτίθεται ότι είναι... στα μαχαίρια!
2334369.jpg
Η συνεδρίαση ήταν κλειστή, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους βουλευτές του αν πιστεύουν ότι υπάρχει εναλλακτική, να του την αποκαλύψουν.
2334370.jpg
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έδωσε σκληρή μάχη όλους αυτούς τους μήνες, απέναντι σε σχέδια ακραίων κύκλων που ήθελαν μέχρι και την κατάρρευση της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας περιέγραψε την κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, τις διαπραγματευτικές προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση όλους αυτούς τους μήνες αλλά και στη Σύνοδο, καθώς επίσης και το πώς διαμορφώθηκαν τα διλήμματα.
Στη συνέχεια, διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του εξάντλησε όλες τις διαπραγματευτικές δυνατότητες και πως εξέτασε όλες τις εναλλακτικές λύσεις.
«Σας καλώ να διατηρήσουμε την ενότητα και της ΚΟ και του κόμματος σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές» είπε στους βουλευτές του κόμματός του ο πρωθυπουργός.

Αρκετά τα «όχι» στον ΣΥΡΙΖΑ
Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ μετρά σίγουρα 18 «όχι», που μένει βέβαια να φανούν και στην πράξ��, την ώρα της ψηφοφορίας, αλλά χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει από την άλλη πλευρά και την αύξησή του��.
Ήδη, ξεκαθάρισαν (σε δηλώσεις τους εντός ή εκτός της Βουλής) πως καταψηφίζουν τη συμφωνία η Νάντια Βαλαβάνη, η οποία και παραιτήθηκε από αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Ραχήλ Μακρή, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Θανάσης Πετράκος.
Την ίδια ώρα, 13 (συμπεριλαμβανομένου του κ. Λαφαζάνη) είναι οι βουλευτές που έχουν συνυπογράψει την κοινή δήλωση των 107 μελών της Κεντρικής Επιτροπής, , με την οπ��ία τάσσονται σαφέστατα υπέρ του «όχι» και της απόρριψης της συμφωνίας .
Αυτοί είναι οι:
Αμμανατίδου – Πασχαλίδου Λίτσα
Δελημήτρος Κώστας
Ζάννας Ζήσης
Ήσυχος Κώστας
Κοδέλας Δημήτρης
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Λεουτσάκος Στάθης
Ουζουνίδου Ευγενία
Στρατούλης Δημήτρης
Σωτηρίου Ελένη
Χατζηλάμπρου Βασίλης
Ψαρρέα Έλενα