Την ώρα που οι ηγέτες της ευρωζώνης κόντευαν να γίνουν ζόμπι από τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για την ελληνική κρίση, ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ, η χώρα του οποίου προέβαλε τις μεγαλύτερες αντιρρήσεις για νέο πρόγραμμα προς την Ελλάδα… πήγε για ύπνο!!!

stoub.jpg

Ο Στουμπ σε αντίθεση με τους συναδέλφους του, όχι μόνο ξάπλωσε σε φρέσκα σεντονάκια, αλλά απ' ό,τι φαίνεται κοιμήθηκε σαν πουλάκι. Αυτό φαίνεται από το μήνυμα του που έστειλε στο Twitter την ώρα που ...ξύπνησε το πρωί, σοκαρισμένος όταν έμαθε ότι συνεχιζόταν η Σύνοδος Κορυφής.

«Ξύπνησα μετά από έναν καλό ύπνο για να διαπιστώσω ότι η Σύνοδος Κορυφής συνεχίζεται. Τη συμπάθειά μου σε όλους τους συμμετέχοντες μέσα και έξω από την αίθουσα», έγραψε στο twitter!

Σήμερα ο Στουμπ, προσερχόμενος στο Eurogroup, όπου θα συζητηθεί η χρηματοδότηση – γέφυρα για να μπορέσει η Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πιστωτές της και οι εναλλακτικές για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, εκτίμησε ότι θα είναι πολύ δύσκολες και αυτές οι διαπραγματεύσεις.

«Δεν βλέπω πολλές χώρες να έχουν εντολή για να δώσουν περισσότερα λε��τά χωρίς όρους» πρόσθεσε.

«Είναι καλή συμφωνία, γιατί έχει ισχυρές δεσμεύσεις», υποστήριξε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, υπενθυμίζοντας ότι «πρέπει να ψηφιστούν τα νομοθετήματα από την ελληνική κυβέρνηση, για να προχωρήσουμε και ελπίζω ότι αυτό θα γίνει».

Σέλινγκ: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά λεφτά

Στο ίδιο ύφος και ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ, Χανς Γεργκ Σέλινγκ

Χανς Γεργκ Σέλινγκ.jpg

«Υπάρχουν εξειδικευμένα προβλήματα. Θα ακούσουμε με πολύ προσοχή τις προτάσεις. Η εκταμίευση θα γίνει μόνο αν η ελληνική πλευρά προβεί σε μεταρρυθμίσεις» είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά. Η κυβέρνηση δεν υλοποιούσε τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Η Ελλάδα πρέπει να προσφέρει. Δεν υπάρχει περίπτωση Grexit».
Μοσκοβισί: Τις επόμενες δύο μέρες η Ελλάδα θα πρέπει να αποδείξει την αξιοπιστία της
pierre-moscovici-010.jpg
Θετική, εξαιρετικά απαιτητική αλλά και ισορροπημένη χαρακτήρισε τη συμφωνία για την Ελλάδα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβίσι, χαρακτηρίζοντας θεμελιώδες το ζήτημα της εμπιστοσύνης.
Όπως είπε, το επόμενο το 48ωρο η Ελλάδα θα πρέπει να αποδείξει την αξιοπιστία της, με την ψήφιση μιας σειράς νομοθετημάτων.
Σαπέν: Χαιρετίζω το πολιτικό θάρρος
13C63DD567035D672E25F9E92DAE03CB.jpg
«Οι ηγέτες ήταν πολύ πιο σαφείς σε σχέση με τους υπουργούς Οικονομικών χτες. Είναι πολύ σοβαρό το πρόγραμμα και προϋποθέτει σημαντική δουλειά. Θα δουλέψουμε σε όλα τα θέματα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει το κουράγιο να κάνει όλα όσα δεν έκαναν οι προηγούμενες. Xαιρετίζω το πολιτικό θάρρος από μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει δυσκολίες» είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν.