​Το έγγραφο Σόιμπλε έσκασε σαν βόμβα στο περιθώριο του Eurogroup, ορισμένα στοιχεία του μπήκαν στο προσχέδιο του Eurogroup προς τ��υς επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων. Το πρώτο στοιχείο που περιελήφθη ήταν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να βελτιώσει τις προτάσεις της ταχύτατα και ουσιαστικά με πλήρη υποστήριξη του κοινοβουλίου της.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία, αξίας ύψους 50 δις. ευρώ θα πρέπει να μεταφερθούν σε ένα εξωτερικό ταμείο.

Ο Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είπε ότι το κρίσιμο ζήτημα είναι σε ποιον θα ανήκει αυτό το ταμείο.

Το τρίτο και πιο πολυσυζητημένο σημείο είναι ότι η Ελλάδα αν δεν ακολουθήσει τον πρώτο δρόμο, δηλαδή της συμφωνίας θα πάρει ένα time out από την ευρωζώνη με μια αναδιάρθρωση χρέους για πέντε χρόνια.

Τυπικά θα είναι στο ευρώ για να μην χάσει ο κ. Σόιμπλε τα χ��ήματα των φορολογουμένων του, αλλά χωρίς ευρώ.

Το σημείο αυτό ξεσήκωσε εντονότατες διαμαρτυρίες μέσα στο συγκυβερνόν Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα στη Γερμανία. Βουλευτές του κόμματος αντέδρασαν για το έγγραφο αυτό και ο αντικαγκελάριος Ζ. Γκάμπριελ δήλωσε ότι γνώριζε για το κείμενο αυτό και η Γερμανία θα το χρησιμοποιούσε μόνο αν το επέλεγε η Αθήνα.

Ο Βρετανικός Telegraph δημοσίευσε μία γελοιογραφία στην οποία ο Α. Τσίπρας σπάει πιάτα που του δίνει η Α. Μέρκελ, ενώ ο Ολάντ τα μαζεύει και τα δίνει στον Τσίπρα για να τα ξανασπάσει.

Γαλλία και Γερμανία δεν συμφωνούν στο πώς θα πρέπει να οργανωθεί το τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, ενώ στην συνάντηση που είχε ο Γάλλος πρόεδρος με την Γερμανίδα καγκελάριο, φέρεται να της ζήτησε να χαλαρώσει την σκληρή της στάση και να μην ζητούν τα πάντα από τους Έλληνες γιατί θα τα τινάξουν τελικά όλα στον αέρα.